Tu stii care este semnificatia cadourilor primite?

Tu stii care este semnificatia cadourilor primite?

Atat daruirea, cat si primirea unui cadou reprezinta o mare bucurie. De-a lungul timpului, stiinta a incercat sa explice modul in care persoanele reactioneaza la anumite cadouri pe care le primesc. Mai exact, cum sunt interepretate cadourile in functie de persoana care le daruieste, scopul pentru care sunt oferite si caracteristicile lor. Unele persoane sunt sceptice in legatura cu darurile primite, din anumite motive. Fie au avut experiente neplacute in trecut si nu isi mai doresc cadouri, fie considera ca persoana care le ofera un dar are o intentie ascunsa. 

 

Trebuie sa stii ca toate cadourile, indiferent de tipul si valoarea acestora, pot fi impartite in patru categorii, in functie de semnificatia lor: 

 
  • cadouri care transmit anumite semnale 

  • cadouri care il reprezinta pe cel care le daruieste 

  • cadouri 100% semnificative pentru ocazia la care sunt daruite 

  • cadouri care arata grija persoanelor care le-au daruit fata de destinatar (care reflecta cat de bine este cunoscut destinatarul). 

 

Dintre aceste patru categorii de cadouri, cel mai adesea, oamenii ofera daruri care arata grija persoanelor care le-au daruit fata de destinatar. Explicatia este una foarte simpla: cei apropiati afla ce si-ar dori persoana respectiva, insa din anumite motive nu isi cumpara. Astfel, pentru a nu da gres in alegerea cadoului si pentru a surprinde placut, oamenii cumpara cadouri care stiu sigur ca sunt dorite sau cadouri personalizate. Desi ai putea sa te gandesti ca sunt in general cadouri scumpe, nu este deloc asa. Rare sunt ocaziile in care un cadou foarte dorit este scump. 

 

Semnificatia cadourilor primite 

 

Trebuie sa discutam si despre o alta impartire a cadourilor pe categorii, in functie de scopul daruirii acestora. Mai exact, despre intentia celui care daruieste cadouri. Astfel, se remarca urmatoarele: 

 
  • cadouri ce arata afectiunea: sunt cadouri daruite familiei si prietenilor, fie cu o ocazie anume (ziua de nastere, o aniversare, sarbatori, o reusita profesionala), fie fara un motiv, doar pentru a aminti celor dragi cat de mult tii la ei 

  • cadouri care construiesc o relatie: indiferent daca ne referim la relatii profesionale sau profesionale, uneori cadourile reprezinta elementul de care este nevoie pentru a ,,sparge gheata” 

  • cadouri folosite pe post de simboluri, care exprima anumite trairi: sunt perfecte pentru momentele in care vrei sa comunici, insa iti este greu sa o faci prin cuvinte 

  • cadouri folosite pentru a primi ceva la schimb: desi nu acesta este scopul oferirii unui cadou, unele persoane daruiesc si astepta la randul lor sa primeasca  

  • cadouri ce ajuta: in special cadourile pe care le primesc copiii si animalutele de companie. 

 

In mare partea, acestea sunt semnficatia cadourilor primite de catre o persoana. In momentul in care primesti un cadou, este foarte important sa analizezi foarte bine contextul in care a fost daruit si sa nu tragi o concluzie gresita. De cele mai multe ori, un cadou poate fi interpretat intr-un mod gresit, ceea ce va atrage atat nemultumirea celui care il daruieste, dar si pe cea a destinatarului. Speram ca aceste informatii sa iti fie de folos pentru a analiza cadourile primite!

Suport clienti 09:00 - 16:00

contact@jessprint.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!